Acte de presentació de la candidatura

El PSM Més per Menorca posa èmfasi en les persones en el seu programa electoral

La cap de llista del PSM Més per Menorca a l'Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, i les 23 persones que l'acompanyen, han presentat aquest dissabte les línies principals del seu programa. Baix el lema #JuntesiJuntsFeimCiutadella, Gomila ha volgut remarca la importància de fer feina en equip per aconseguir una Ciutadella més cohesionada, on tothom pugui formar part del dia a dia de la vida municipal i sentir-se part activa de les decisions del que es prenen des del consistori.

Amb deu eixos principals (Per les persones, Per la cultura, Per una educació en valors, Per la joventut, Per un municipi més accessible, Per un municipi més sostenible i eficient, Per un municipi habitable, Per la diversificació econòmica, Per la proximitat amb la ciutadania i Per una gestió transparent), el PSM Més per Menorca reprèn algunes de les iniciatives que ha encetat dins aquesta legislatura i presenta noves propostes. Destaquen l'ampliació del geriàtric i la construcció d'un nou centre per persones amb diversitat funcional, la construcció d'una nova escola de música, la posada en marxa del primer Pla d'Igualtat al municipi i l'alliberament de l'espai del Born del trànsit rodat, construint noves bosses d'aparcament i un aparcament subterrani a la Plaça de la Pau.

Entre els projectes als quals volen donar continuïtat durant la pròxima legislatura, hi ha el programa Ciutat educadora, Ciutat de la infància, el sanejament del deute municipal reduït dràsticament durant aquesta legislatura-, la rendició de comptes a la ciutadania a través de canals de comunicació eficients, l'obertura de canals de participació activa i l'aposta ferma pels serveis socials que cobreixin les necessitats dels ciutadans i ciutadanes.

A l'acte hi han estat presents gairebé tots els membres de la candidatura (de les adhesions més joves, n'hi ha que estudien fora), molts dels quals es presenten com a independents, recolzant el programa presentat pel PSM Més per Menorca.

L'actual alcaldessa ha agraït la feina als cinc regidors i regidores que l'han acompanyat durant aquests cinc anys, la meitat dels quals repeteixen en llocs de sortida de la nova llista. També ha destacat que "l'equip de persones que formam part d'aquest projecte volem seguir essent referent d'una gestió on les persones són el centre de totes ses accions polítiques, governant amb tothom i per tothom. Des de la participació, des de la proximitat, des del diàleg, des del debat, amb transparència i valorant els diferents punts de vista per donar la millor resposta a cada situació que es plantegi."

També ha animat a tothom a participar en les urnes "perquè dia 27 seguim tenint a Ciutadella un govern d'esquerres, liderat pel PSM, amb un equip il·lusionat per seguir fent gran el projecte que vam començar amb ganes i il·lusió fa 4 anys."

La presentació del programa i de la candidatura conjunta ha comptat amb la cap de llista al Consell Insular per part de Més per Menorca, Maite Salord. I també amb la presència del candidat al Parlament, Josep Castells. Ambdós han reafirmat la seva aposta i suport a la llista del PSM Més per Menorca a l'Ajuntament de Ciutadella.